Brianna, som väntar föl efter Palle nästa år

15.oktober

Oj, vad tiden bara flyr iväg. Redan mitt i oktober, och älgjakt pågår för fullt 🙂
Det blir träning på ridbanan denna vecka, och många helger framöver nu. Inte så bra att rida i skogen, när jägarna är ute.
Palle har äntligen fått betäcka ett par ston igen i år, min egen Paola och korsningsstoet Brianna. Brianna har fått fem avkommor tidigare (vad jag kan hitta) varav Rihanna och Runsås Riviera är duktiga tävlingsponnyer med fina resultat på tävlingsbanorna i år. Brianna är konstaterad dräktig med Palle, och avkomman får något att leva upp till 😀 Det ska bli spännande !
Akrobat har också betäckt två ston, varav det ena inte tog sig. Men Miclas Marie Claire väntar nästa år sitt andra föl med Akrobat, hon har ju tidigare Lady Alice f.2013.
I slutet på augusti åkte vi på SNF's Riksutställning i Vetlanda med 1-åriga Piruett. Det blev en lång resa, men hon var så otroligt duktig.
Hon blev nr.2 i sin klass och fick 88788, högt silver endast ett poäng ifrån den ädla valören som man så gärna vill ha 😉
Domaren Michael Saunders tyckte om Piruett, och ville gärna se henne igen om två år. Så det får vi ju se som en positiv kommentar, men då får han väl ta sig en tur tilbaka hit från England om två år då 😋 
Den 5.oktober var vi iväg på höstmöte i New Forest Föreningen och besök på stuteri Torpalyckan. Först var vi en tur inom stuteri Cristall i Vänersborg, där jag och Annica sov över hos Cristina Isoaho som också skulle till Växjö. Trevligt att se igen Cristalls Jolly Jumper, 24 år ung.
Här kan läsas lite om höstmöte, och på ena bilden ser ni att jag är framme och klappar lite extra på min fina uppfödning Lövsjöens Polka f.99 e.Palle ue.Cristalls Jolly Jumper  http://www.newforest.se/ponnys/kort-rapport-fran-hostmotet_1352
Nu ska jag fortsätta på artikeln till New Forest bladet om New Forest Mästerskapet 2014, ganska kul att gräva fram resultat och bilder och jag ser mycket fram emot nästa års Mästerskap. Vart det blir är ett frågetecken än så länge.

Lövsjöens Pergola, premiering Arvika 16.augusti 2014

27.augusti 2014

Den 16.augusti var vi iväg med Lövsjöens Pergola på fölbedömning i Arvika.
Det var Kurt Larsson som var domare, och han gav Pergola mycket beröm och poängen 9 8 7 8 8 = 40 p. Blå rosett och klass 1 😀

Till helgen är det dags för Svenska New Forest Föreningens Riksutställning. Den är i år i Vetlanda, och vi tar med oss ett-åriga Lövsjöens Piruett. Det blir hennes första långa resa, och även ensam i transporten. Det ska bli spännande, och också roligt att träffa alla andra New Forest vänner. 

Lövsjöens Pergola 30.maj 2014

31.maj 2014

I går den 30.maj fick Paola ett stoföl igen 😀
Den här gången en lite ljusare flicka, som nästan ser fuxig ut just nu. Jag tror hon kommer bli brun, men inte så mörk som sina två systrar. Hon har fått lite tecken på i allafall båda bakbenen, och kanske lite vitt på ena frambenet (då hoven där är lite vit, men det syns inget vitt längre upp än). Det är en elegant, feminin liten fröken 😘 Namnet hennes har blivit Lövsjöens Pergola. La Pergola är en restaurant i Lyndhurst (New Forest i England) där Mats och jag var flera gångar första gången vi var i New Forest (i 2007). Jag tycker det är ett bra namn på fölungen. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas!
Helsystern Piruett från sist år har blivit till en fin 1-åring, och hon växer ganska jämt för tiden. Kanske det blir någon utställning för henne denna sommaren.
Hon är till salu.

Akrobat betäckte 2013 fyra ston, och alla blev dräktiga (så han har fortfarande 100 % dräktighet genom åren !!)
Men tyvärr fick Memphis Farraday ett döfött föl den 23.maj. Det är så tråkigt när det går dåligt, men det gör det ju ibland. Som tur är så händer det inte så ofta, New Forest ponnyer brukar att ha lätt för att föda. Men ligger fölungen fel, om det är tvillingar eller andra orsaker så kan det ju bli kastning eller som i detta fall en döfött fölunge.
Nu hoppas jag det går bra med Säbys Princess och Säbys Hulda, som är beräknade runt mitten av juni och mitten av juli 🙂 

Lövsjöens Piruett - fölmönstring 17.augusti 2013 på Arvika travbana

19.augusti

I lördags var det premiering i Arvika, och vi visade Lövsjöens Piruett på fölmönstring.
Hon skötte sig så fint, vi har ju inte precis tränat så mycket. Men så länge hon har mamma Paola framför sig, så går hon bra i snöre 😀
Det var även första gång Piruett åkte transport, och även detta gick jättebra. Det var väl inte så där jättekul att kliva in i transporten, men väl där inne var det inte så farligt. 
Domaren Ronny Johnsson hade mycket positivt att säga om Piruett, och tyckte att hon var veldigt feminin 🙂

Hon fick poängen 87888=39 p och klass 1

Tack Annica Carlsson, för att du var där och tog fina bilder 😋

Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 - Best in Show, BIS på SNF's regionala utställning i Kumla 10.augusti 2013

16.augusti

I lördags (10.augusti) var vi till utställning i Kumla med Akrobat. Det var en sammanslagning av Svenska New Forest Föreningens regionala utställning och Örebro Ponnyavel Förenings Ponnyutställning.

Akrobat tog hem självaste BEST IN SHOW titeln på New Forest utställningen med poängen 98789=41 p och GULD 😀 😀
 
Han blev även Championhingst i ÖPAF's ring (av 4 ? godkända hingstar av olika ponnyraser). Akrobat fick även gå med i ÖPAF's BIS ring, och där gick han ut som nr.4 i topp (tror jag 🙃).

Två fölungar efter Akrobat visades också:
Säbys Crocodile Dundee nr.1 med 88888=40 p och GULD
Lady Alice nr.2 med 88878=39 p och högt silver  

Landlyst's Monette e.Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 u.Spangvads Majken

1.augusti

Oj, vad denna sommaren bara har flugit iväg.
Akrobat har blivit far till ännu ett par föl, en hingst u. Säbys Hulda och ett sto u.Miclas Marie Claire. Tack för lån av bild som kan ses här under på Lady Alice, Ulrika 🙂

I början på juli startade Akrobat och jag våran första dressyrtävling tillsammans (bland stora hästar). I LB:1 fick vi 58 % och i LA:1 (som gick bättre 😉 ) fick vi 60 %. Kul att komma igång, och nu är det bara att fortsätta träna !!

Jag hade även anmält Lovis och mig till en dressyrtävling i juni, men avanmälda då hon hade tappat en sko. Vi tar nya tag, men just nu har Lovis lite semester på bete ihop med Svarta.

Akrobat har betäckt fyra ston i år, och vi valde att ombetäcka Paola med honom. Hoppas det blir en fölunge till nästa år också.

19,20. och 21.juli var jag iväg till New Forest Mästerskapet och Riks utställningen i Vetlanda tillsammans med Annica Carlsson. Många fina ponnyer, och duktiga ryttare fick vi se. Extra roligt var det att träffa Anna Racking med hennes ganska nyinköpta New Forest, Landlyst's Monette e.Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 😀. Monette är från Akrobats första årgång, som är födda i Danmark. Ett riktigt trevligt sto, som nu tränas för att komma ut på tävlingsbanan i körning !! Monette fick jättefint omdöme av domarna, och poängen 98889 = 42 p, Guld, tvåa i klassen för ston utan föl, och nummer 4 i en stor BIS-ring !!

Lady Alice e.Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 u.Miclas Marie Claire

24.maj

Sent på kvällen den 22.maj fick Paola ett stoföl efter Akrobat.
Allt gick bra,men det var lite svårt att få bakbenen att resa sig 😋
När hon hade kommit sig upp tog det inte lång tid innan hon hittade vägen till "mjölkbaren". Så underbar söt hon är 😘 
Hon liknar nu sin halvsyster Paulina, då båda är bruna utan tecken. Jag trodde kanske det skulle bli lite vitt på ett bakben, då halva hoven är vit. Men det ser inte ut som det är något vitt på den, då måste det vara en pytteliten prick tror jag.
Vi har klurat ett tag på namn, som skulle börja med P. Men nu har jag bestämt att hon ska heta Lövsjöens Piruett, tycker det passar bra med en Akrobat som far 😉

Lövsjöens Piruett

9.maj

Jag har ju fått äran att rida min dotters häst,Lovis 😋 Det resulterade i att vi den 7.april startade våran första dressyrtävling tillsammans 😀 Vi startade först en LB:0 och sedan samma dag en LB:1.
Första starten gick inte så där jättebra, då Lovis inte tyckte om att vara inne ensam på tävlingsbanan. Men det var ju hennes första start, och vi kämpade på genom hela programmet. Resultatet blev 51,56 %.
I den andra starten gick det bättre, och vi fick där 58,97 % (LB:1).

Den 20.april var det så dags för andra tävlingen. Denna gång var det först en LC:1 och sedan en LB:2 (som går på lång bana).
Lovis var ganska spänd när hon kom in på banan i LC:1 programmet. Hon slappnade av lite efterhand, och jag är ganska nöjd med resultatet ( 60,56 %). Jag tyckte att hon skötte sig mycket bra i LB:2 programmet, men det är mycket att träna på 😙. Resultatet här blev 54 %.

Det var riktigt kul att komma ut och tävla igen, och det ska bli flera tävlingar i år 🙂
   

Jag och Lovis i Karlstad 20.april

3.april

Årets avelsvärdering för New Forest hingstar är nu avklarat. Det blev en riktigt kall helg i Ljungby, men många fina hingstar att titta på 😀

New Forest aveln fick in tre nygodkända tre-åringar:
Stackarps Jackson
Dimmans Emir
Torpalyckans Man Boy
en fyra-åring:
Meweis af Toftagården
och en äldre danskfödd (16 år):
Bakkegaards Pinpoint.

Bilder och resultat finns här:
http://www.newforest.se/res-hingstp2013.asp 

Det är så roligt att så många väljer att visa sina New Forest hingstar, och rasen var absolut den som hade flest visade hingstar denna helg (hela 22 stk.!!!). Connemara, Svensk Ridponny, welsh och welsh partbred visades också på samma plats denna helg 🙂

Puerto de Mogan, varmt och skönt i februari

27.februari

Så var februari snart också över. Mats och jag startade månaden med att åka till varmare strök, närmare bestämd till Gran Canaria. Där var vi i två veckor. Solade, badade och bara njöt av livet.
Camilla var hemma och skötte om djuren. Det var inte så illa att komma hem, och komma igång med ridningen igen hellre.

I slutet av februari fick Camilla äntligen sitt B-körkort, det är något som man måste ha när man bor på glesbygden 😀

Om ungefär en månad är det dags för avelsvärdering för New Forest hingstarna, och det ser vi jättemycket fram emot.
Ungefär 20 New Forest hingstar är anmälda, och det blir ett stort antal bruksprovshingstar. Kul !!!

Nu blir det nog lite lättare att åka iväg och träna lite med några av hästarna i Arvika också, då dagarna inte är så korta och kalla längre 😉

Miclas Marie Claire

29.januari

Lite planeringar för 2013 är på gång:
Akrobat ska ut på lite tävlingar, troligtvis blir det bland stora hästar då jag tänkte prova att starta honom lite själv. Vilka tävlingar det blir, vet jag inte riktigt än.
Hoppas också på att komma ut med våran SWB Lovis lite i år.
Jag har i allafall löst licens för dom båda 🙂

Wanessa är inte betäckt, och jag funderar lite på att låna ut henne till någon tävlingsintresserad på längre tid.

Wazabi kommer troligtvis att bli till salu, om jag inte hittar en fodervärd till Wanessa.

Paola kommer att ombetäckas med Akrobat efter fölning, som är beräknat till ca. 16 maj  😀

På bilden är det Miclas Marie Claire, som väntar föl efter Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 till sommaren. Ett riktigt fint New Forest sto som var här på besök i sommar.  Nu längtar vi verkligen till fölningarna, det närmar sig med stormsteg 😋

Akrobat och Sara våren 2012

3.januari 2013

GOTT NYTT ÅR !!!

Oj vad tiden bara rinner iväg och jag har varit mycket dålig på att uppdatera här på hemsidan. Det har nog mycket med facebook att göra! Det viktigaste som händer här hos oss står det många gångar om på min facebook sida. Tänkte ett tag att jag skulle skapa en sida för stuteri Lövsjöen, men jag valde (än så länge) att låta bli. Då måste det ju hända lite mera än vad det gör här hos oss, tycker jag 🙂 

Året 2012 började ganska bra. Akrobat och Sara var ute och tävlade ett par gångar i dressyr LC-LB, och fixade några placeringar 😀
Under sommaren betäckte Akrobat tre ston, varav våran Paola var det ena. Förhoppningsvis blir det föl till våren.
Palle har vi inte löst betäckningslicens för 2012, vi får se hur det blir i år. Om någon är intresserade av att få sitt sto betäckt med honom, så löser vi nog licens. 

Den stora begivenheten för 2012 skulle vara New Forest Mästerskapen med Akrobat och Sara, men tyvärr blev Akrobat sjuk kvällen innan vi skulle åka.
Det gjorde att vi fick ställa in en del andra händelser också på hösten. 

Tre ponnyer har vi sålt i 2012: Lady Angel, Lövsjöens Paulina och fölungen från i våras Lövsjöens Walerian.  

31. maj 2012

Lövsjöens Wolverine, som jag sålde till Karin Pettersson i 2010 var den 19.maj iväg på tre års test i Nyköping.
Det resulterade i ett Hopp Diplom med 50 poäng, och klass I med 46 poäng i gångarter 😀

Hopp poäng:     8 8 8 8  med hopp betygen 9 9 = 50 p

Gångartspoäng: 8 8 8 7 7 8 = 46 p

Vi säger STORT GRATTIS

Wolverine är till salu !!!

Då jag inte har någon nyare bild av Wolverine, får ni här se en bild på honom som föl. Wolverine är helbror till Walerian 😀

Lövsjöens Wolverine f.2009 e. Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 u.Lövsjöens Wanessa RNF 2731

27.april

I går kväll fick Wanessa föl 🙂
Det blev en hingst, som inte har fått något namn ännu.
Pappa är Vognmandgårdens Akrobat RNF 181.

4.april

GLAD PÅSK till alla som är här inne och läser nu under påsk 😋

I helgen var Annica Carlsson och jag en tur till Vetlanda och avelsvärderingen för New Forest,Connemara och Ridponny hingstar.

På lördagen hade vi inte tur med vädret i allafall. Det snöade och blåste kallt. Men vi fick då beskådat många fina hingstar. Kul att se hur bra det gick för alla NF-hingstarna på löshoppningen. Detta ridhuset som användes i år är bättre för hingstarna tycker jag, än det som är på Grevagården där det brukar att vara. Bra med väggar runt om hela löshoppningsringen. Jag tror det gör att hingstarna har lättare för att koncentrera sig på sin uppgift, och inte så mycket på omgivningen 🙂

New Forest aveln fick in tre nygodkända hingstar, alla 3 år gamla.
Tyvärr var det 3 strykningar bland bruksprovshingstarna. Så det är bara att hoppas att vi får se dom nästa år i stället.
Av dom tre som gick bruksprovet, var det endast tidigare godkända Burley Time Lord RNF 201 som även i år blev godkänd.
Det hade ju varit kul om Torpalyckans Jackass hade blivit godkänd, då vi har fött upp hans mamma Lövsjöens Biscaya.
Men det gick inte hela vägen fram för Jackass. Men det är en mycket fin ponny, och testryttaren i gångarter tyckte mycket gott om honom. Han gjorde även ett fint uppsuttet hopp prov.
Resultat finns på SNF's hemsida:
http://www.newforest.se

På lördagskvällen hade Svenska New Forest föreningen sitt årsmöte med middag efteråt. Vi fick även se en film från våran resa till New Forest från 2009 🙂 
En riktig trevlig helg blev det, och på söndagen var det till och med bra väder.
Hoppas vi blir ännu flera som reser dit nästa år 😀   

Torpalyckans Jackass

3.februari 2012

Här händer lite saker, men jag är inte så duktig på att skriva på min hemsida 😋

Camilla har nu fått i uppdrag att träna Lady Angel för försäljning, så hon står för tiden uppstallad vid Arvika Ridklubb. Lovis har varit här på gården, då hon fick ett utbrott och slängde av Camilla rejällt. Vi har låtit Lovis få lite vintersemester, hon är ju bara fyra år gammal och inte vuxen i huvudet än 😉
Jag började försiktigt att rida henne igen i december, och har nu ridit henne ca.20 gångar. Det går än så länge bra, och vi hoppas att det håller i sig. Hon är en fantastiskt fin häst, och om allt går bra så satsar vi på kvalitetsbedömning till hösten.

Wanessa blir bara större och större om magen. Det är inte så långt kvar nu, hon är beräknat fölning i slutet på april.

Sara har varit iväg på lite dressyrträningar med Akrobat, vi får se om dom kommer ut på lite småtävlingar i år.


Lövsjöens Wanessa, dräktig med Vognmandgårdens Akrobat RNF 181