Gästbok

Tack för att du besöker min hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning.

25. sep, 2016

Linda källgren

Hej!

Såg "penny" på bild på din sida.

Undrar om det är "min" Pennie??!!

Jag hade ett sto strätes Perrie! Hon fick ett föl som hette Pennie. De är så lika isf.

Vore kul att veta! / Linda

Webbsida 27. aug, 2016

Butler

I love horses very much.

Webbsida 27. aug, 2016

Sandra

The horses are so cool.

1. okt, 2014

Ulrika harsem

Hej! Allt väl här på Finnhagen. Stona mår prima och Alice likaså. Ska du inte ta och uppdatera din dagbok lite? Det förtjänar ju Palle inte minst. Den gamle fertile mannen! Kram Ullis

29. jul, 2013

Ulrika Harsem

Du får gärna lägga ut bild på Alice på din sida. Hon tar sig den lilla madamen. Viljan är det inga fel på...

10. apr, 2013

Ulrika Harsem

Hej! Var ute idag och kollade på din sida, och vad fick jag se? Kul att få se sin egna ponny. Hon börjar bli riktigt rund om magen. Kram från Ulli och Mia.

Webbsida 10. mar, 2013

Åsa Collin

Hej Solveig!Nu är jag inne på din sida och läser!!=).Toppen att du skall komma ut och tävla lite din fina Akrobat.Fina resultat med dina avkommor...Kram Åsa

4. jun, 2012

Solveig

Hej Anita

Jag skickar dig ett mail. Jag har Elmholts Lamours far Palle RNF 135 :)

4. jun, 2012

Anita Kofod

Hej Hej

Jeg sender en hilsen,
da jeg sidder og søger på New Forrest Elmholts Lamour og ser hans navn dukker op her på din side.
Han står nemlig lige for øjeblikket her hos os.

Har I haft ham selv eller har I haft familie til ham ?

Han er nu 19 år . Og en skøn herre <3

Hilsen Anita Kofod Bornholm DK

21. maj, 2012

Solveig Maurtvedt

Hej Ulrika

Leverans om två veckor passar perfekt :)

Mvh Solveig

20. maj, 2012

Ulrika Harsem

Hej! Mia brunstar för fullt just nu. Vilket passar dig bäst, leverans av häst om två veckor eller nästa brunst? Klem

1. mar, 2012

Solveig Maurtvedt

Har skickat mail till dig nu Ulrika Harsem.
Mvh Solveig

1. mar, 2012

Ulrika Harsem

Hej Solveig! Har mejlat dig, men vet inte om du sett meddelandet! Vad tror du om Akrobat och Miclas Marie Claire? Mvh Ullis

14. jan, 2012

Eva Dahlblom

Jag kontaktar er eftersom jag tänker köpa en häst. Jag som söker är en 60-årig kvinna. För några år sedan började jag om att rida efter ett 35-årigt uppehåll. Det är bland det bästa jag gjort på senare år.

Jag bor två mil söder om Luleå på en jordbruksfastighet. Här i byn har vi en mycket trevlig ridskola med kompetenta hästar. Jag har fått löfte att ha min blivande häst uppstallad där. Under somrarna ska hästen få gå på bete här hemma på gården, vi har sedan många år haft inhysta hästar på sommarbete.

Mitt yrkesliv har handlat om jordbruk och jordbruksföretagande, jag är utbildad lantmästare och har ordentliga baskunskaper om foder och stallar och markers skötsel.

Det finns ett stort aber - och det är en min dåliga rygg. Jag märker inte så mycket av det i vardagen och det syns inte på mig. Det blir istället mycket tydligt när jag rider stora hästar med framförallt stötig gång men även när schvungen är (för) stor, då klarar inte ryggen det. Ridandets glädje försvinner.
Tyvärr.

Det är en av anledningarna till att jag tittar efter en ponny, gärna en övervuxen sådan. Jag är 160cm lång och väger 60 kg så en D-ponny/liten häst borde orka mig.

Jag tycker om att träna. Vår ridskola heter Stallbackens Ridskola och där kommer jag att fortsätta med att rida i grupp en gång/vecka (förhoppningsvis på egen häst). Vi har dessutom en väldigt duktig ridlärare som har mitt hela förtroende, hon brukar dessutom ge mig privatlektioner. Det ska jag fortsätta med, så snart som möjligt med egen häst.

Det jag tycker är roligt med ridning är själva samspelet med en häst. Det är roligt när jag under ett ridpass lyckas få hästen att gå i fin form, när jag och hästen är överens om vad som ska göras och hur. De gångerna är livet lätt att leva. Nu är det inte allt för ofta, ganska sällan dessutom som det flyter under ett ridpass. Men som jag nämnt tidigare, jag tycker om att träna. Den blivande hästens utbildningsnivå har därför ingen stor betydelse. Däremot är det mycket viktigt att hästen har förutsättningar att gå i form.

Jag kommer att ägna min tid med hästen åt ridning, ute och inne, tömkörning och longering. Dessutom vill jag umgås med hästen, försöka hitta lojaliteten

En trygg häst som har en framåtanda och vill jobba står dessutom på önskelistan.

När jag kombinerar önskningarna om en trygg, utvecklingsbar ponny/liten häst som har lämpliga gångarter med den summa på 30-50 000 som jag är beredd att betala då blir urvalet inte så stort.

Att hitta en maxad ponny som springer rakt fram på små nätta steg är inte svårt och jag hoppas att det framgår av tidigare innehåll att det inte är det jag söker.

Hästen bör vara inriden, jag måste få känna hur gångarterna inverkar på min rygg.

Är någon av era hästar i närheten av denna beskrivning skulle jag vara glad om ni ville kontakta mig antingen på mail eller telefon.

Med Vänliga Hälsningar
Eva Dahlblom
Skäret 65
975 92 Luleå 070-266 91 0514. jan, 2012

Clara E

Willow slutmätt till 139 cm :D

Mvh Clara & Willow

Webbsida 1. aug, 2011

Kirsten

Hej Solveig
Vi er så glade for de fine resultater fra hoppekåringen i år. Begge hopper i første klasse og den ene endda med broze og på fløjen! Palle har gjort det godt! Han har nu 8 børnebørn, 3 oldebørn og et i vente her på vores lille stutteri. Alle har de Palles meget udtryksfulde hoved og gode overlinie.
Vi håber Palle is still going strong!

Webbsida 22. jun, 2011

Andreas

trevlig sajt!

besök gjärna min gratisguide:

Webbsida 5. jun, 2011

Clara

Willow och jag kom på delad tredje plats i en LC:1 igår, TROTS två misstag med ökningen och galoppen. Vi fick med oss plakett, rosett och en påse med lite grejor som vi vann. Vi red ihop 65,19 procent och fick superbra kommentar av domarn.
"härlig ponny m. fin gång som när den visar lite mer energi kommer att bli super! Träna vägar, där finns många poäng att plocka. Lycka till!"
Tyvärr lyckades Willan inte bli en bra hopp ponny men dressyren verkar med lovande ;)
Ha det bra!

Clara & Willow

Webbsida 1. apr, 2011

Clara & Willow

Hoppas ni får vår snart! här i Stockholm börjar det smälta undan men det är snö kvar här och där...
Willow är den finaste ponny man kan ha och hon har gått fram enormt i utvecklingen! Båda två hoppas att ni har det bra!

Vårhälsningar Clara och Willow

18. mar, 2011

Sara

Hej, jag såg att ni hade hästar efter Horsemosens Charlie Brown. Jag har själv en valack f. 1991 som är efter honom :)

Webbsida 28. feb, 2011

Nail Technology

Hej! Detta var en trevlig sida, ha det så gott!

27. jan, 2011

Meta

Hej solveig Hoppas allt är bra med dig...jag undrar om du vet någon som vill köpa ett new forest sto billigt. Hon är kat d och har kanonstam Kantjes Ronaldo. Emelie går över på häst nu och vi har försökt sälja men tyvärr går inte Luca att böja. Hon är inte halt annat än vid böjning.är Försäkrad 38 000 och har inga resevationer i försäkringen Byter gärna till mig en b-ponny eller något annat spännande. mvh meta

19. jan, 2011

Solveig

Tack för alla inlägg och fina kommentarer i gästboken, kul att ni skriver här.
Lämna gärna ett avtryck ni andra som är inom och läser också ;)

Hälsningar Solveig på Stuteri Lövsjöen

27. dec, 2010

anna elmquist

Hej Solveig. God fortsättning på julen.

Vi håller igång våra hästar veckan ut, fram till nyår sedan får de vintervila i januari eftersom vi ska flytta. Först till lgh, sedan till egen gård, 6 km från där vi bor idag, om nu nybygget får fart i denna hopplöst bistra vinter. Hästarna står kvar uppstalalde i samma stall tills de kan flytta hem till "vår gård".

Vi var ute och red igår kväll och Willow är jättepigg ute! Trodde Clara skulle flyga av i galoppen för jag har aldrig sett henne sparka bakut så högt upp i luften förut. Clara bara skrattade. Kul att det blir lite fart i henne, får vi så småningom samma fart i ridhus så blir det inga problem. Det märks att hon är unghäst fortfarande för så fort det blir mycket som händer runtomkring henne vid organiserade träningar, tävlingar etc så blir hon perplex och lite loj istället för springig- Hon blir liksom trött i huvudet. Det är en mognadssak. Vi tror på henne!!! Hon gör jättefina galoppfattningar från skritt då vi tömkör henne och jag har ridit henne lite under hösten då Clara varit sjuk och hon är jätte lättlärd och lydig! Ganska stark och fin i alla gångarter nu. Vi jobbar på och bygger upp henne långsamt och långsiktigt.
Sist men inte minns så är hon världens snällaste i boxen.

En julbuffning från Willow till dig Solveig!

MVH Anna

4. sep, 2010

Mariette

Hej Solveig! Kul att se att det går bra för Winnies döttrar:-) Grattis till gångartsutnämningen!
Hälsn. Mariette m.familj

Webbsida 21. maj, 2010

Linnea

Hej!
Såg när jag sökte på google att ni hade haft någon häst u: Strätes Perrie.
Jag har en häst undan henne, hade varit roligt om du hörde av dig och berättade om det är så! Mvh Linnea

Webbsida 11. maj, 2010

Hannah

Tusen, tusen takk for hyggelig melding og gratulasjon i gjesteboka. Kjempekoselig :-)

6. maj, 2010

er

Hej! Vilken fin sida.

Webbsida 17. mar, 2010

Clara & Willow

Willow mätt till 139,8 Puh! Vi har en C-ponny fram tillslut mätningen! :)

Webbsida 9. feb, 2010

Peter

Vill bara säga att du har en väldigt fin hemsida :-) Keep on the good work.

28. jan, 2010

Solveig

Hej Jennifer!
Vad roligt att du tycker om mina bilder. Jag får denna fråga rätt ofta, och måste igen säga nej tyvärr. Men kul att du tittade inom ock gör det gärna igen.
Mvh Solveig på stuteri Lövsjöen

Webbsida 28. jan, 2010

Jennifer

Finns det någon chans att man skulle kunna få låna bilder på dina otroligt fina hästar, och ha dom på en hemsida som heter www.stallet.se ? Jag skulle kunna skriva att det är just du som har fotat dom och inte jag :)

MVH: Jennifer! :)

Webbsida 28. dec, 2009

Agnetha

GOTT NYTT ÅR
önskar vi på Stuteri Nabben

Webbsida 23. dec, 2009

Clara & Willow

God Jul och Gott Nytt år önskar Clara & Willow.

Webbsida 2. dec, 2009

Clara & Willow

Hoppas ni har det bra i Arvika jag och Willow har tävlat små tävlningar med fina resultat. Under jul lovet ska hon trappa ner och vila lite. Willow mår prima och hon och Alice vill knappt lämna varandra. Till vår ska vi tävla lite mer och fortsätta med utbildningen. Väldigt nöjd med Willow och kommentarerna från staller är roliga.
-'' typ stallets keligaste häst''
Willow trivs och hon och boxgrannen shettien Wille retas med varandra men de vill inte lämna varanda :)

Ha det gott / Clara & Willow

24. sep, 2009

Åsa Collin

Hej !Har varit inne på din sida och läst om dina hästar!Hoppas allt är bra.Hälsn från Surahammar Åsa Collin Ps. Härliga bilder från Newforest!!!

27. aug, 2009

Emma

Oj!...som du, ska det naturligtvis stå också ;)

27. aug, 2009

Emma

Hejsan
Tittade på bilderna du tagit på NF-SM här i Örebro och såg att jag o min ponny Sörängens Surprise var med på samma prisutdelning :)//Emma

7. aug, 2009

Solveig

Hej, Clara,Anna och Willow
Nu har jag kollat bloggen, när jag ändrade .se till .com
Ska fixa ett google konto, så jag kan kommentera.
Skönt att höra att det går bra med Willow

Hälsningar Solveig

6. aug, 2009

Clara

Willows Hemsida : www.ponnynwillow.blogspot.se

6. aug, 2009

Clara Anna och willow

här kommer en till bild

6. aug, 2009

Clara & Anna + Willow

Det gick jätte bra när vi kom fram. Willow mår utmärkt och vi ska till henne idag. Vi släppte in Alice sen och det gick fint fint. Vi har tagit lite bilder, :) Hoppas ni själv har det bra.
Mvh
// Clara Anna och Willow<3

8. jul, 2009

Anna Elmäng

Hejsan!
En liten sommarhälsning från "Busan" med familj.
Vilken fin hemsida ni har!

Vi kämpar på inför kvalitetstävlingen i augusti, men vi kämpar även med vikten på Busan. Munkorg och står inne några timmar varje dag, inget hjälper. Billig i drift men vad skall man göra åt alla extra kilon? Själv går jag med ett brutet knä efter en omkullridning, så det bli min dotter som tar hand om motionerandet. Mvh/ Anna

Webbsida 26. jun, 2009

Agnetha Eklund

Hej Solveig.
Har kollat runt lite på din nya. Många vackra hästar att titta på. Kul att du har besök från Sandviken.(kan inte komma på vem det kan vara???)Vi kanske ses på nåt i sommar, annars syns vi när vi åker till NF skogen.

29. maj, 2009

Ewa Liljemark

Hej Solveig!
Mkt snygg hemsida, kul med lite "nya tag" .... Den gamla sidan var inte illa men ombyte förnöjer.
Lycka till i sommar... med betäckningar, tävlingar och övriga aktiviteter.
Ewa

29. maj, 2009

Elin Edman

Vilket super gulligt kort på Polka du har i fotoalbumet :) Jättefin hemsida också, Polka mår kanon vi var i Laxå på regional dressyr förra helgen :) då blev vi 2:a i LB:1 på 71,72% och i La:1 var hon busig men vi fick ihop 65% domaren låg dock väldigt högt, men det var roligt :D

Webbsida 28. maj, 2009

Nina Liljedahl

Hejsan!
Nu har jag läst både din gamla och din nya hemsida. Jag hittade till dig genom New Forest iFokus. Jag gillar dina hemsidor! Jag kommer att följa din dagbok, det är så roligt att läsa vad som händer och sker.
Ha det bra!/Nina

Webbsida 28. maj, 2009

Kirsten Skou

Hej Solveig
Flot hjemmeside! Og med video! Kender du nogen, der mangler en særdeles velvående hoppe? Hun er 5 år, proffesionelt tilredet og med stort dressur-potentiale?
Venlig hilsen Kirsten

Webbsida 27. maj, 2009

Eva Svensson

Vilken fin ny hemsida du har gjort!
Hälsningar
Eva

26. maj, 2009

Solveig

Vad tycker du om min nya hemsida?

Mvh Solveig