New Forest resa 2011

Oak Dene Red Alert,
Forest run and Forest bred stallion Champion på breed show 2011

31.augusti

Nu är jag då tilbaks till vardagen igen, efter 4 fantastiska dagar i New Forest. Vi var 40 glada resenärer som var med på resan som Svenska New Forest föreningen arrangerade.
Vi bodde på samma B&B som sist gång (2009) i Lyndhurst.

Stuterierna vi besökte denna gång var Brock, Buckland, Hollybrook, Hayward, Farriers och Silverlea 😀

På Hayward fick vi se lilla (129 cm) avelshingsten Long Copse Elton. En verkligen härlig individ, som blev visad för oss under ryttare. Då ryttaren var färdig, frågade hon om någon ville ri 🙂 Det var nog flera då som "tappade hakan", men visst var det någon som provade ( inte jag  ).

Lördag var det Stallion show på New Park, så det blev en riktig hingstdag. Det var riktig många fina hingstar, och mycket intressant att se stuteri-hingstarna i ena ringen och skogs-hingstarna i den andra 🙂 Det skiljer ganska mycket i rastyp mellan dom två, och här i Sverige finns inte många hingstar som skulle klassas som en New Forest av skogs-typ längre.

När utställningsklasserna var klara på lördagen, började ridklasser av engelsk typ. Det var verkligen imponerande att se den stora ringen med 13 avelshingstar inne på ring. Här är det verkligen gott lynne,samarbetsvilja och lydnadsdiciplin 😋 I England rids New Forest ponnyerna av båda barn och vuxna, även på tävlingar. Den äldste ryttaren i den stora hingstringen, var nog runt 70 år gammal. Hon var en riktig inspirerande dam 😉 Hon var så glad och nästan ropade till oss med kameror utanför staketet: if you got a nice picture, please send it to me. Klassen vanns av hingsten Applewitch Magister

Long Copse Elton var med i flera ridklasser, och vann Championtiteln för "Forest bred ridden stallion" 🙂

Söndag morgon reste vi till stuteri Silverlea och Mrs Stainer, ett stuteri som betyder mycket för mig. Jag har skrivit om det förrut, men det kan väl upprepas? 😉 Hade det inte varit för den där jättetrevliga ponnyn från Silverlea som jag första gång mötte i 1976 (Silverlea Miranda), så hade jag kanske inte haft New Forest ponnyer i dag 😀 Alla mina nuvarande New Forest ponnyer har Silverlea blod, men det ska sägas att det är inte så ovanligt. Men,min Stackarps Paola har även Mirandas mor i sin stam 😘 Jag är överlycklig att jag äntligen har varit på stuteri Silverlea, och kanske det inte blir första och sista gång?

Söndagen tilbringade vi (ja eller....några drog tilbaks till stuteri Buckland 😉) på New Park där det var rid/hopp-klasser hela dagen.

När jag får tid, ska jag lägga in flera bilder i mitt pix-box album !!       

Long Copse Elton

Lovis och Camilla

23.augusti

Här händer det saker. 6.augusti hämtade vi hem Camillas nya häst Lovis från Lysekil. Hon är av rasen swb (svensk varmblods ridhäst) och endast 3 år gammal. Så Camilla har mycket arbete framför sig. Lovis står uppstallad i ett stall vid Arvika Ridklubb.Där finns det bra träningsmöjligheter, ute och inne 🙂 
13.augusti var vi på premiering i Arvika med 4 år gamla Lövsjöens Paulina. Det gick jättebra, och hon fick 5x8 = 40 p.
Det går lite upp och ner när det handlar om utställningar och premieringar. Sist år visade vi ju Paulina på utställning, och hon föll då inte i domarens smak, 34 poäng 😮 Så jag hade nog inte så jättehöga förväntningar inför premieringen. Men jag ville bättra på poängen lite, då jag ska stambokföra henne i år. Visst klarade vi det galant 😉
Till torsdag åker jag med ca.40 pers. från Svenska New Forest Föreningen till New Forest. Det ska bli så kul, jag ser verkligen fram emot detta. Rapport om resan kommer nästa vecka 😀 

Stackarps Paola RNF 2432,jag säger inget mera.....ni får läsa ;)

Utställning 23.juli

I går åkte Camilla, Sara och jag iväg tidigt på morgonen för att visa Paola och Wanessa på Svenska New Forest föreningens regionala utställning i Örebro. Utanför Arvika mötte även Annica Carlsson upp, så det ble en trevlig biltur 😀

Precis när utställningen började, kom regnet. Men som tur var varade det inte så länge, och resten av dagen blev jättevarm.
Först ut var unghästklasserna, där 2-åriga hingsten Stenhaga Gellon till slut blev unghästchampion med en guldplakett. Kanske får vi se honom på hingstpremiering till våren.
 
I fölklassen vann bedårande stofölet Nabbens Nefertiti, och hon fick också guld. Och det samma resultat blev det i fölstoklassen för hennes mamma Nabbens Daniella.

Så var det då dags för våra ponnyer att visas. Dom går ju i samma klass nu i år i allafall, ston 4 år och äldre utan föl.
Så Camilla fick visa Paola och jag visade Wanessa.
Det var sex ston i klassen och jag kunde nästan inte hålla tårarna tilbaks när domaren (Eva Jangö) tog fram Paola som klassens segrare. 😀😀 Hon fick inga poäng än, då hon skulle tävla vidare i Bästa sto och i Best in Show.
Wanessa kom på tredje plats med poängen 87788 = 38 poäng och ett högt silver, inte fy skam det heller 😉

I tävlingen om Bästa sto var det endast två ston, Paola och Daniella. Det blev Paola som gick av med segern och vann titeln BÄSTA STO !!

I hingstklassen vann Esse Golden Brown RNF 188 över Miclas Aristocrat RNF 195, och båda fick guld.

Så var det då dags för den stora Best in Show ringen, med många deltagande ponnyer. En efter en gick dom ut, efter poäng och utlåtande av domaren. När det var fyra ponnyer kvar började mitt hjärta att dunka lite extra. Paola var fortfarande med. Ut som nr. 3 gick fina fölungen Nefertiti, och vem var då kvar? Det var Paola och hingsten Esse Golden Brown. Det blev några extra travrundor, och til slut hade domaren bestämt sig. Reserv Best in Show till Paola och Best in Show till Golden Brown. Båda fick 41 poäng och Guld. Paolas poäng 89789.
Det är fem år sedan vi visade Paola senast, och även det året fick hon samma titel i en tävling med många ponnyer av olika raser. Vilket fantastiskt fint sto vi har !!!!!
En riktig lyckad tur med andra ord, behöver jag säga att jag är jätteglad 😀😀😀

Lövsjöens Wanessa 38 p. silver

15.juli

Nu har jag äntligen fått ett par hästtjejer som kommer hit och sköter om och rider mina ponnyer, Sara och Sofia 🙂  Sara som är 12 år gammal är väl den som är mest intresserad, och hon är jätteduktig.
Hon har ridit Akrobat några gånger, och det ser ut till att det kan bli riktigt bra. Kanske dom kan komma igång och tävla lite dressyr 😉 

Sara och Akrobat

29.juni

I går lastade vi Bonsai för en klinikbesiktning och röntgen på ATG i Karlstad. Där mötte hans kommande nya ägare upp (om allting var bra vid kontrollen !!). Allt gick fint, och vi åkte hem med tom transport. Lite vemodigt, men jag är säker på att Bonsai får ett jättefint hem och bra ägare 🙂
Han har nu flyttat hit: 

http://www.alfvestasateri.se/www.alfvestasateri.se/Valkommen
.html


 

Camilla och Bonsai i Arvika juni 2011

5.juni

Då var nästa hopptävling för Vognmandgårdens Bonsai genomförd. I dag har vi varit i Grums och tävlat clear round 80 cm, och avd. B - 85 cm. Det blev ett riv i varje klass, men Bonsai var jätteduktig. Han hoppar med stor glädje, och det är verkligen kul att rida denna ponny 😀
I avd.B var vi tre startande, och vi vann på våra 4 fel. Så Bonsai fick göra sitt allra första äresvarv.

Så får vi säga GRATTIS till Clara och Lövsjöens Willow, som nyligen har tävlat dressyr LC och fick en fin 3.plats. Heja,heja !! 

Vognmandgårdens Bonsai på tävling 5.juni

1.juni

Camilla Maurtvedt är nu diplomerad hästskötare efter att ha avlagt prov på Lillerud 30.maj, stort GRATTIS 😀

Lövsjöens Allimac fick klass 1 i båda dressyr och hoppning på 3-års testet. Poäng som gångartstalang blev 8 8 7 8 6 8 = 45 p, och i hoppningen 7 8 = 46 p. 
 

Lövsjöens Wazabi på 3-års test 21.maj

22.maj

I går var vi i väg på 3-års test med Lövsjöens Wazabi i Karlstad.
Wazabi blev mätt till 145 cm, och hon fick bedömningen
Typ: feminin,fin rastyp 8
Huvud,hals och bål: välformad hals, bra sadelläge,sluttande kors 8
Extr. och rörelsernas korrekthet: tät tåvid fram,nystar,
vinklad has 7
Skritt: taktmässig, ngt. oelastisk 7
Trav: taktmässig, ngt. oelastisk 7
Galopp: Rytmisk, oengagerad 7

I löshoppningen blev poängen 6 på teknik och förmåga, och 6 på allmänt intryck.
Med lite mera miljöträning kunde nog hopp-poängen ha blivit lite bättre 😉. För hoppa det kan hon !

Gångartspoäng totalt 44 p
Hopp -poäng totalt 42 p
(för att få Diplom krävs 47 p, ingen delpoäng under 7 och i hoppningen måste båda hopp-poängen vara 8 8).

Lövsjöens Allimac var också på 3-års testet, men resultatet hennes har jag inte riktigt än. Fick tyvärr inte tittat på när hon var inne i ringen. 

9.maj

Den 7.maj 1991 blev första New Forest fölet född här på stuteri Lövsjöen. Så i år har vi 20 års jubileum som New Forest uppfödare, men det blir inget föl här i år då inget sto blev betäckt sist sommar. Men nästa år, då.....😉

I går körde jag Bonsai till Arvika Ridklubb, där han ska stå nu framöver ett tag för försäljning. Min dotter Camilla gör sin praktik genom skolan där, och kommer att rida och träna fina Bonsai. Jag måste erkänna att jag kommer sakna honom 😘
Hoppas verkligen att vi hittar ett bra hem til honom. Han är verkligen underbar och jättetrevlig.

Här om dagen fick jag ett mail från en familj som nyligen har köpt våran tidigare shettis Wayne. Så kul att höra att han mår bra, och att dom tycker jättemycket om honom. Bilden här ovanför är av Wayne och hans nya lyckliga lilla ägarinna 😀  

Vognmandgårdens Bonsai och Solveig tävlingsdebuterar 1.maj 2011

1.maj

I dag har jag varit och tävlat på lokal ponnyhoppning i Arvika. Bonsai gjorde tävlingsdebut i en LD Clear round (80 cm), och det blev till en clear round och en fin rosett 😀
Han skötte sig som en liten prins, visst blev det lite vingligt några ställen och det blev också ett par jättesprång. Men han fixade det på ett riktigt bra sätt. Synd att inte min dotter Camilla är några år yngre, då hade han inte varit till salu.

Film kommer senare i dag 😉

Och den finns nu här:
http://www.youtube.com/watch?v=wRuQvd05L70

31.mars

Det ser ut att det inte ska bli vår här än på ett bra tag. I dag har det snöat hela dagen, men det ska visst bli bättre till helgen. Då är det dags för avelsvärdering av New Forest hingstar på Grevagården, Skövde. Så det blir till att sätta sig i bilen mitt i natten, för 3-års hingstarna börjar med exteriörbedömning och löshoppning klockan 8.00 🙃

Nu har vi tre fina ponnyer till salu här på stuteri Lövsjöen:
Vognmandgårdens Bonsai, Lady Angel och Lövsjöens Paulina.
Kom gärna och provrid om du är intresserad 🙂 

19.november 2010

Jag har nu bytt namn på denna sida, och kommer här att lägga in nytt som händer här på stuteri Lövsjöen.
Om ni vill läsa lite mera om vad jag håller på med här om dagarna, kan ni läsa i min blogg:
http://lovsjoen.blogspot.com/ 

Lövsjöens Wanessa på kvalitetsbedömning 28/8-2010

Vognmandgårdens Bonsai, dagen efter kvalitetsbedömning. TILL SALU

29.augusti

I går var det så dags för kvalitetsbedömning med Lövsjöens Wanessa och Vognmandgårdens Bonsai.

Vi kom iväg i god tid, och hade boxplats till båda två. Men jag visste att starttiderna till Bonsai och Wanessa troligtvis kom att köra lite ihop, så det blev lite spring emellanåt.

Wanessa blev mätt till 144 cm, Bonsai blev inte mätt (tyvärr) för han har ju mätintyg på 140,8 och fick då inte mätas.

Bonsais poäng:
veterinär 9 10
exteriör 9 8 7 8 7 = 39 p
gångarter under ryttare 7 6 7  allmänt intryck 7 
löshoppning 8 7

Bonsai var lite trött när hoppningen var det sista för honom. Han var inte så taggad på hindren som han annars brukar vara, annars kunde han nog ha fått en 8 på det allmänna intrycket i hopp-poängen också. Då hade det blivit hopputmärkelse !!
Totalpoäng gång: 7,35
Totalpoäng hoppning: 7,96

Wanessas poäng:
veterinär 10 10
exteriör 8 8 7 8 8 = 39 p
gångarter under ryttare 8 7 7  allmänt intryck 7
löshoppning 7 6

Samma sak med Wanessa på hoppningen. Hon brukar att vara taggad på hindren, men var nog lite trött i båda kropp och "knopp"
Men poängen på gångarterna gjorde att hon fick gångartsutmärkelse 😀:
Totalpoäng gång: 7,74
Totalpoäng hoppning: 7,56

Lövsjöens Wanessa på kvalitetsbedömning

Lövsjöens Paulina på SNF Riks 2010

22.augusti

Svenska New Forest föreningens Riksutställning 2010 är nu genomförd. Ups and downs får man ju vara med om mycket när det handlar om hästar, och det här blev väl inte så mycket uppåt i allafall. Men jag har tidigare fått uppleva den härliga känslan som det är när det går som allra bäst, och det kommer jag nog till att leva på för all framtid......men nu måste jag ju tänka, det är ju faktiskt flera gånger jag har kännt den där härliga känslan. Och vad vore roligt med utställning, om det alltid slutade lika varje gång ??
Jag reste till Örebro med inte allt för stora förväntningar, men självklart...... man kan ju ha fel......och ponnyn kan ju visa sig från sin allra bästa sida.....och domaren kan ju tycka jättemycket om just min ponny 🙃
Camilla startade en ridklass med Lady Angel, som dom vann 🙂 En blågul rosett och dagen startade ju bra. Härligt !!!
Efter en liten koll i katalogen (veckan innan utställningen), räknade jag ut at i 3-års klassen... Paulina skulle gå som sista ponny i klassen....och,ja där fick jag nog kanske fortsätta att gå sist.
I Lady Angels klass med 12 ston.....hmmm....tjaaa, kanske placerad i mitten? 
Nu var det ju en struken i Paulinas klass, så det blev til en fiiiin gul rosett (och så behöver jag ju inte nämna att det var 3 i klassen 😉, och ingen som läser det här vet vad en gul rosett betyder). Ett fint hederspris fick vi också, poängrad 67777= 34 poäng och brons 😙 
Jag tyckte väl att Paulina kunde ha varit lite rundare i kroppen när vi anmälde till Riksen, och tror att hon blir mera New Forest när hon växer till sig lite. Hon blev nu bedömd som ridponnybetonad (därav 6 i början).
Efter första rangeringen i Angels klass låg hon ganska långt ner, men vart hamnade hon tills slut? Hon hamnade precis i mitten, 6.plats av 12 ston. 88777= 37 poäng och silver.
Rätt gissat av mig när det gällde placering, men jag hade nog förhoppningar om liiiite högre poäng 😋
Kul att se igen alla bekanta, men synd att jag inte fick prata så mycket med alla (och det var Kungens fel 😉) 

1.plats för Camilla och Lady Angel i ridklass novice.

12.augusti

Cornelia är konstaterad dräktig med Akrobat, jättekul 😀

Har nu anmält Lady Angel och Lövsjöens Paulina till SNF's Riksutställning i Örebro den 21. augusti. Det ska bli jätteroligt att åka på utställning igen, och jag hoppas ju självklart att vi är nöjda med resultatet när dagen är över. Och det ska bli kul att få se många fina New Forest ponnyer och träffa många goda vänner 🙂

Helgen efter är det dags för kvalitetsbedömning i Karlstad. Vi har anmält Vognmandgårdens Bonsai och Lövsjöens Wanessa.

Jag skulle gärna ha varit i Danmark nu till helgen, då det arrangeras 50 års jubileum för den danska New Forest föreningen. Men det blir lite för mycket just nu, så jag får nog stanna hemma 😥

Den 22.augusti arrangeras ett New Forest treff i Norge på Meltvedt stutteri, och där ville jag ju självklart också ha varit. Men det är ju dagen efter Örebro utställningen (och min arbetshelg), så jag får nog stanna i Sverige även då !!
Är du intresserad av att åka dit, finns flera upplysningar här:
http://newforestnorge.blogspot.com/ 

1.juli

Här har vi nu besök av 15-åriga New Forest stoet Cornelia (e. Säbys Dixi RNF 108), som är här för betäckning med Akrobat.
Cornelia är en dotter till Chiquita, som jag tidigare har ägt. Jag har även haft Cornelias mormor Kate, så lite extra roligt är det att ha Cornelia på besök 🙂
Cornelia har varit här en gång förut, i 1998 då hon betäcktes med Palle och fick en hingst året efter (Crocus).

Cornelia

Lökenedressyren 6.juni 2010

6.juni

vaknade med ett otroligt dårligt humör i dag kl.05.20, och undrade hur detta skulle gå. 🤨 Men iväg till Kil kom vi dock, där Akrobat och Camilla skulle starta en LB:1 lokal dressyrtävling.

När vi var väl framme blev humöret lite bättre, Akrobat skötte sig som han brukar. På uppvärmningen bra (inte alls hingstig) men lite tittig inne på själva tävlingsbanan.
Resultatet på 60 % får vi vara nöjda med i dag. 😋

Jag träffade även där på nya ägarna till Lövsjöens Allimac, och dom fick ju beskåda hennes far 😉 Grattis till färdigkvalat  ungponnychampionat för deras fem-åriga ridponnysto Gossip Girl😀 

Millenium Falken

5.juni

Den 3.juni kom Akrobats sista föl för i år. Det var Penny (e. Säbys Dixi RNF 108) som fick ett brunt stoföl.

Akrobat har på alla sina 4 betäckningsår haft 100 % dräktighet 😀

Lövsjöens Polka och Elin Edman har tävlat fälttävlan 80 klass två gånger i maj. Det har resulterad i en 2. och en 3.placering. Heja,heja och stort GRATTIS 😀

I morgon är det dressyrtävling i Kil för Akrobat och Camilla.
Håller tummarna för fint väder och ett bra resultat.  

Penny och Millenium Falken

24.maj

I går tävlade Camilla och Akrobat dressyr hos Eda Ryttarförening.
Domaren (som var norsk) låg mycket lågt i sin bedömning för alla startande, så procenten blev inte så hög för Camilla och Akrobat.
Det blev till en 2.plats i LC:1 och i LB:0 gick Akrobat ännu bättre och dom vann klassen. LB:0 var även klubbmästerskap, så nu är Camilla och Akrobat klubbmästare 🙂

18.maj

Den 8.maj fick Lady Jane (e.Kantje's Ronaldo) ett hingstföl e.Akrobat på Dimmans stuteri i Skåne. Han ska heta Ran's Artist. Ett riktigt passande namn på en otrolig jättefin fölunge 😀

Och i natt fick Lindegaards Sanne (e.Odbjergs Rubin) ett stoföl e.Akrobat hos Anna Flodin i Sandviken. En jättefin tjej 😀

Stofölet är på bilden här under.

9.maj

I går tävlade Camilla med Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 för första gången i år. Det var på en lokal dressyrtävling i Karlstad. Resultatet blev 56,21 % i LB:1. Akrobat var jättefin på uppvärmningen ute, men blev lite spänd och reagerade på dressyrstaket och blommor när det väl var dags för programmet inomhus.
 
Han sköter sig mycket bra ute bland andra hästar, så det är bara roligt att åka iväg med honom.

Nästa dressyrtävling blir klubbtävling i Eda den 23.maj 🙂  

24.april

I dag har Mats och jag kört Wolverine till hans nya ägare i Linköping. Det var första gången Wolverine åkte i hästsläp, och det gick jättefint. Han stod lugnt och snällt hela vägen, ca.35 mil 🤩
Hoppas att Karin kommer att trivas med honom, och att han får det roligt ihop med sin nya kompis: New Forest ponnyn Mango som är lika gammal som Wolverine. Karin har också en egen hemsida, så där kan jag ju titta in lite extra nu för att se hur det går med honom:
http://karin.cybersite.se/

Här är en lite längre videofilm på Wolverine (en grå och trist vårdag):
http://www.youtube.com/watch?v=Sq9PLduKJcw

26 mars 2010

Det här är ju en dagbok, men kanske inte helt riktigt att kalla sidan det. Jag är tyvärr inte så bra på att skriva här inne.
Men det är ju så att det händer inte så mycket här på vinterhalvåret.
I  helgen startade i allafall "våren" med årets avelsvärdering av New Forest hingstar. Det är en upplevelse varje år att få se vilka hingstar dommarna ger "tummen upp" för. Resultatet blev fem nya hingstar till Sveriges avelsmarknad. Varav Miclas Aristocrats mamma var här på besök för betäckning med Vognmandgårdens Akrobat i fjol. Stoet heter Lady Jane och hon är numera såld till Dimmans stuteri. Spännande 🙂
 
Paolas halvbror (samma mamma), Stackarps Peer Boy RNF 185 gjorde nu sitt bruksprov med ett mycket gott resultat 🤩
Resultat från helgen finns på
http://www.newforest.se/   
och flera bilder finns också här http://newforestponny.ifokus.se/

Här kommer en bild på söta Dennis, som inte gick igenom som avelshingst i år i allafall.
  

1.januari 2010

Oj vad länge sedan jag uppdaterade. Men här händer inte så mycket just nu. Julen och nyårsafton är väl passerad.
Dronning Paola är tilbaks från Tjörn och stall MB/stall Prince.
Paola har på sin vistelse blivit klippt, och jag måste medge att jag aldrig har haft någon klippt häst tidigare. Uh, vad gammaldags jag är 😉 Men visst, det är ju bra att hon inte svettas med en gång när hon rids. Och torkar snabbt efteråt om hon skulle svettas lite. Men det blir mycket täcke på, täcke av, täckebyte, täcke,täcke,täcke....
Jag ska säga ifrån när jag klipper min nästa häst, ska bli spännande att se hur länge det dröjer. Kanske jag någon gång kommer köpa en klippmaskin 🤩 

Det har blivit lite smått med ridning sista månaderna, är lite mycket just nu med nästan heltidsarbete och alla hästarna.Men det brukar att bli lite bättre när dagarna blir lite längre. Och nu går det ju emot vår i allafall😀

På Nyårsafton hade jag fem lösspringande ston här, jättekul 😙 Självklart sprang dom raka vägen bort till kung Palle, och då får man ju hjärtat lite studsande i magen. Men Palle är inte van att fem ston kommer för att uppvakta honom, så han var nog lika shockad som jag 🤪
Men stona tyckte han var tråkig som inte löp med, så dom lämnade honom och löp nästan över mig istället när jag provade att ta fast någon. Det gick ju bra i allafall , jag fick Palle in i stallen och kunde lungt ta tag i stona.

Jag vet inte vad det är med nyår, men år -07 hände något liknande (men då var det 3.januari tror jag). Jag kom hem från arbete, mörkt var det så jag såg ju inte så mycket.  Camilla var hemma, men lite upptagen 😙
Jag såg ju genast att stona inte var där dom skulle vara, och fick hämta ut dom från hagen till Vognmandgårdens Akrobat. Han såg jättenöjd ut. Några av stona var ganska sura (två dräktiga), men absolut inte alla 😮 
Akrobat tror jag efter det här att han kunde nog funka bra på fribetäckning. Som tur var blev det inget av den romansen, jag vill inte ha nyfödda föl i december 🤨 

GOTT NYTT ÅR !!!

27.oktober

I dag har vi strålande vakert höstväder här i Arvika kommun, hoppas verkligen att det håller i sig. Hästhagarna är inte särskilt trevliga nu när det har regnat såpass mycket. Bra om det kan frysa på lite 🙂

Det har hänt lite saker här hos oss i oktober:
Bonsai har blivit kastrerad,
Paola är på Tjörn på västkusten med Camilla hos stall MB, och
Lady Angel blev i går körd till Norge där hon lånas ut till en ryttare.

 

1.oktober

Så skriver vi 1.oktober i dag, det känns att hösten verkligen är här nu. Alla hästarna har fått kommit in på nätterna ett tag, vi har haft ner mot -4 på gradstocken på morgonen så det har varit lite kallt.

Denna månad kommer Bonsai att kastreras, och så är det dags att låta honom börja arbeta med ryttare på ryggen 🙂 

Om några veckor åker Camilla ut på praktik i åtta veckor ca.6 mil från Göteborg. Hon ska ta med sig Paola, och jag hoppas hon får en inspirerande och lärorik tid där.  

11.september

New Forest ponnyer på Hollybrook stuteriet. Trevliga ponnyer som inte lät sig skrämmas av ett stort gäng på 34 personer från Sverige.

Vilken underbar resa vi hade till New Forest.

Sist år blev det  lagt ut på Svenska New Forest föreningens hemsida att en resa skulle arrangeras 4-7 sept.2009. Jag var väl inte så jättesnabb med att anmäla, men fick efter några få dagar äntligen anmält mig. Då var det endast ett fåtal platser kvar 😮 Men jag kom med, och är så otroligt glad för det.

Det var ett fullspäckat program vi körde i 4 dagar. Vi besökte stuterierna Mallards Wood, Burley, Hollybrook, Farriers, Lovelyhill, Wayland, Woodrow och slutligen Willoway.

En riktigt härlig upplevelse var när vi fick komma in till New Park där det gick 10 !!! avelshingstar tillsammans !!!.
 
I år hade hingstarna som går med ston i New Forest endast varit ute en månad, för att det inte skulle födas så många (och sent födda) föl nästa år.

Sist jag var i New Forest  (början på maj 2006) tyckte jag att många av ponnyerna var lite tunna. Nu var dom flesta i bra skick, men så har dom väl haft en fin sommar också. Regn måste absolut vara bättre än torka. Men det måste vara lite tufft att leta mat under vintermånaderna. Det blir i allafall tåliga ponnyer.

På Burley stuteriet fick vi se ett fint sto på 6 år, som G.Wright hade hittat på skogen. Hon var född och uppvuxen på skogen, och stack i väg när dom såg henne. Denna dam ville G.Wright ha i sin stoflock. Hon fick hem henne i fjol höst, och så här lugn och harmonisk var hon nu:   

Buckland Mayhem, född och uppvuxen på skogen i New Forest

Ett jättefint sto, Buckland Mayhem !

Vi fick hälsa på Willoway Double Gold (f.-89), som ju är farfar till Paola. Jättekul att få klappa lite på honom 😀

Och det var en upplevelse när hela svenska gänget ville se gamlingen Peveril Peter Piper. Han gick i en stor hage med en kompis, och vi vart tvungna att leta efter honom. Han var väl inte så fräsch, men så är han ju också 30 år gammal och har varit använt mycket. Jag fick några bilder på honom, men tycker inte det är rättvist mot honom att lägga dem ut här. Det finns flera fina bilder på nätet av honom från hans yngre dagar, och det är så man vill minnas honom!!
Peveril Peter Piper är Paolas farmorsfar, men även hennes farfarsfarfar. Och genom honom har jag fått tilbaks blodet som jag hade på min första egna New Forest ponny 😀 

Andra fina upplevelser var framvisningen av 4 fina hingstar på Hollybrook stuteriet, och framvisningen av ponnyerna på Wayland. Där var dom mycket proffsiga, och vilka fantastiskt fina hingstar: Wayland Cranberry, Wayland Loganberry, Wayland Crescendo och en mycket fräsch Frankinscence of Vernons (29 år gammal).

Flera bilder kan ses i mitt fotoalbum här på sidan, och även på www.lovsjoen.pixbox.se

24.augusti

Danmarks bästa ponnyer 2009 (Artikel från "ridehesten" i Danmark)
Waaaaaowww, i går blev Kantje's Valentijn (far till våran Vognmandgårdens Bonsai) DANMARKSMESTER I HOPPNING 2009 tillsammans med sin ryttare Julie Paludan Sørensen 🤩🤩🤩
Video kan ses här (klicka på länken)
stutteri Vognmandsgården

22.augusti

19.augusti åkte Lövsjöens Allimac till sin nya ägare i Edsvalla utanför Karlstad. Vi önskar lycka till med Ally 🙂
Snart är det dags att stalla in alla hästarna för nätterna. Det började bli lite kallt här, men nu är det rätt varmt igen. Så dom får gå ute ett tag till.
Det har blivit lite med träning nu efter semesteren, men jag hoppas snart att vi kommer i gång igen.
Bonsai ska ridas in, och Wanessa som inte är suttit på än 😙 ska också ridas in. Så här finns alltid en massa saker som ska göras.
Jag letar efter någon seriös familj som vill låna Lady Angel för träning och tävling ett bra tag framöver. Hör av dig om du är intresserad! 

Lady Angel på premiering 2007

10.augusti

Onsdag 5. augusti åkte Lövsjöens Willow till Stockholm med sina nya ägare. 
Det ska bli kul att följa dom vidare framöver  🙂 

Clara och Willow redo för avfärd mot Stockholm.

Akrobat och Camilla i Örebro

26.juli

I Falsterbo-tävlingarna startade Palle-avkomman Houmarks Sofus och Maria Vesterholm på ett wildcard i ponnydressyren. Det resulterade i en hedrande 3.plats i FEI's individuella mästerskapsprogram och även en 3.plats i ponnykür-finalen, jättekul 🤩 En bild på ekipaget finns i Ridsport nr.14, och bild på H.Sofus finns även här på hemsidan under Palle-avkommor.

Nu har vi kommit hem från New Forest SM i Örebro.
Fredag startade Camilla och Akrobat LC:1 dressyr, och fick en blå rosett och 2.plats med 60,74 %.
Senare på fredagen var det dags för LB för ungponny. Här var inte samarbetet mellan ponny och ryttare så bra, så det blev till 55,22 %.

Lördag var det så dags för utställning. Akrobat fick 38 poäng och silver, och jag kan ju inte säga att jag är nöjd med det.🤨
Men han fick en 8 på benen, och det har han aldrig fått tidigare 😋 . Domarna dömer så olika, så ett lite obs till alla som får låga poäng på sina ponnyer: Ge inte upp! Nästa gång visar du eller din ponny upp din ponnys bästa sida, och får en domare som verkligen gillar din ponny.  
Akrobat skötte sig så underbart, så cool som hingst hoppas jag att han fortsätter att vara 😘

Så var det dags för LB:1. Här blev det till 57,93 %, och lite småmissar. Han kan så mycket mera, men det behövs lite mera rutin.

Akrobat med boxgranne Lunnalyckans Aktör i Örebro

22.juli

Lindegaards Sanne är nu konstaterad dräktig på ultraljud 😀

18.juli

Nu var det länge sedan jag uppdaterade. Här kommer en liten rapport om vad som händer.
Sanne har åkt hem, och ett nytt sto har varit här för betäckning, holländska Du Pieux's Étoile (Duppie). Hon är nu betäckt med Palle RNF 135, och har i dag åkt hem. Ett jättetrevligt sto 🙂, och jag hoppas det blir ett nytt Palle-föl nästa år!

Vi har även besök av ridponnystoet Emmeli P (e. Power Boy u.New Forest stoet Emma II,som har vunnit SM i dressyr). Emmeli P har vid sidan ett hingstföl e. Top Nordpol.

Lövsjöens Polka och Elin Edman tävlade debutantfälttävlan på Trossnäs midsommarhelgen. Det gjorde dom så bra att dom vann, GRATTIS.

Nästa helg är det dags för New Forest SM i Örebro, och vi åker dit med Vognmandgårdens Akrobat RNF 181 på torsdagen. Spännande och nervöst! Hoppas det blir bra väder och en trevlig helg.  

"Duppie"

Emmeli P

Ridponnyhingstföl e. Top Nordpol u.Emmeli P

15.juni

I dag har Pennie åkt hem, och i lördags kom det ett nytt sto som ska betäckas med Akrobat. Hon heter Lindegaards Sanne, är född i Danmark -95 e. Odbjergs Rubin NFH 96/RNF 162  u.Tulle NF 1515 ue. Springtime af Ulrichsdal NFH 73.
Odbjergs Rubin stod på Stutteri Elmholt tillsammans med Palle året 1994, då Tulle var till betäckning med Odbjergs Rubin. Tulle hade då ett stoföl vid sidan: Lindegaards Tanja e. Palle RNF 135. Det är allt jag vet om Palles dotter Lindegaards Tanja, nu vet jag att hennes syster Sanne hamnade i Sandviken i Sverige.   

Lindegaards Sanne

Lady Jane och Miclas Comtesse

8.juni

Stort grattis till 3.placeringen i debutant fälttävlan hos Örebrotraktens Ryttarförening på lördag, Elin Edman och Lövsjöens Polka 😀

Här hemma har Akrobat fått betäcka Pennie, och ett nytt fantastiskt fint sto Lady Jane e.Kantje's Ronaldo. Lady Jane har vid sidan ett mycket vackert stoföl efter Kantje's Umberto.

Miclas Comtesse - ett underbart stoföl !

31.maj -09

I går tävlade Camilla och Akrobat lokal dressyr hos Bellevue Ponnyridklubb i Karlstad. Det är bästa resultat hittills, i LC:1 fick dem ihop 186 p. och 68,88 %. Två placerade i klassen, där Camilla och Akrobat hamnade på 3.bästa poäng (men det blev en 4.plats då två ryttare hamnade på samma poäng och delade på 2.placeringen).
Men i LB:1 blev det en 2.placering och blå rosett på 190 poäng och 65, 51 % !!
Akrobat skötte sig som vanligt, han är så otroligt lugn att ha med på tävling. Men han blev lite laddad inne i ridhuset ensam, så det var jätteskönt att dem kunde skrapa ihop så hög % endå. 

Camilla och Akrobat 2.plats LB:1, Bellevue Ponnyridklubb 30.maj -09

26.maj-09

I går kom ett sto för betäckning med Akrobat hit. Hennes namn är Pennie f.1995 och hun är e. Säbys Dixi u.Strätes Perrie. En riktig söt och jättefin New Forest ponny.

Penny

Showar lite för dem andra, på andra sidan av staketet. 

22.maj -09

Det här kommer ta tid, sidan om "dem första" börjar att bli klar i allafall.

I går var jag/Akrobat och Camilla/Paola och tränade hoppning för Sandra Björneland. Det gick rätt så OK, helt till Paola tog ett konstigt språng över ett vattenmattehinder. Camilla kom ut av balans, och Paola också så dem ramlade båda två. Det såg lite otäckt ut, men det gick förhållandevis bra. 

Camilla och Akrobat på träning för några veckor sedan

21.maj -09


Detta är ett prov på att göra en ny hemsida, då jag inte är helt nöjd med den jag har haft tills nu.